Over Ons

echt Zaans

Chocoladefabriek De Euforij is gevestigd in Wormerveer, te midden van ’s werelds grootste cacaoverwerkers. Met onze Zaanse chocoladefabriek brengen we de ambacht, kennis, educatie en werkgelegenheid terug in de Zaanstreek. En dat proef je terug in onze chocolade; Zaanse chocolade waar je blij van wordt!

We vinden het belangrijk om samen te werken met partners die met dezelfde waarden ondernemen als wij: betrouwbaar, authentiek en met een flinke passie voor cacao & chocolade. En altijd met die typisch Zaanse nuchterheid.

Wie zijn wij?

Dit is Wouter. Directeur van chocoladefabriek De Euforij. Of gekscherend: Wouter ‘Wonka’. Grappig is dat hij geen chocoladeliefhebber is, maar onze melkchocolade wel erg lekker vindt.


Dit is Jaap. Senior chocolademaker bij De Euforij. Hij heeft jaren ervaring in de Zaanse chocoladeindustrie. Krijgt Jaap kippenvel tijdens het proeven van onze Zaanse chocolade, dan is het goedgekeurd!


Dit is Isabel. Als creative director van de chocoladefabriek volgt ze alle trends. Ze is een echte chocolade-addict. Ze kan geen dag zonder chocolade en probeert (ook daarom) alle nieuwe smaken persoonlijk uit.


de Zaanse roots van de Euforij

De Euforij is afkomstig van het woord ‘euforisch’, een blij en gelukkig gevoel. Het gevoel wat je krijgt als je onze chocolade eet. Het huisje op het logo is van de grootvader van onze directeur Wouter. De heer Koel was een aannemer en heeft menig Zaans huisje opgeknapt. Wij vinden het een mooie verwijzing naar onze Zaanse roots.