Over Ons

echt Zaans

Chocoladefabriek De Euforij is gevestigd in Wormerveer, te midden van ’s werelds grootste cacaoverwerkers. Met onze Zaanse chocoladefabriek brengen we de ambacht, kennis, educatie en werkgelegenheid terug in de Zaanstreek. En dat proef je terug in onze chocolade; Zaanse chocolade waar je blij van wordt!

Wij vinden het belangrijk dat we met ons team een mooi product maken; een flinke passie voor cacao & chocolade hebben; authentiek zijn; onze kennis & ervaring delen (ook met anderen), maar vooral sociaal zijn.

Dit is ons team:

Dit is Wouter. Directeur van chocoladefabriek De Euforij. Of gekscherend: Wouter ‘Wonka’. Grappig is dat hij geen chocoladeliefhebber is, maar onze melkchocolade wel erg lekker vindt.


Dit is Breth. Chocolademaker (of moeten we zeggen ‘maakster’) van al onze Zaanse Chocolade. Voor tientallen kilo’s chocolade op een dag draait zij haar hand niet om: reken maar dat het met liefde gemaakt is!


Dit is Jaap. Senior chocolademaker bij De Euforij. Hij heeft jaren ervaring in de Zaanse chocoladeindustrie. Krijgt Jaap kippenvel tijdens het proeven van onze Zaanse chocolade, dan is het goedgekeurd!


Dit is Isabel. Als creative director van de chocoladefabriek volgt ze alle trends. Ze is een echte chocolade-addict. Ze kan geen dag zonder chocolade en probeert daarom alle nieuwe smaken persoonlijk uit.


Dit is Rory. Een echte Zaankanter met dezelfde Zaanse nuchterheid. Hij is dè logistieke man met een strakke coupe. En hij zorgt ervoor dat alle cacao en chocolade er in de fabriek strak bij staat. Top toch?


Dit is Ann. Zij is de dame die euforisch alle administratie regelt. Haar favoriete chocolade is.. eigenlijk alles. Dat zorgt natuurlijk voor dat euforische gevoel! Kijk haar eens ‘shinen’!


de Zaanse roots van de Euforij

De Euforij is afkomstig van het woord ‘euforisch’, een blij en gelukkig gevoel. Het gevoel wat je krijgt als je onze chocolade eet. Het huisje op het logo is van de grootvader van onze directeur Wouter. De heer Koel was een aannemer en heeft menig Zaans huisje opgeknapt. Wij vinden het een mooie verwijzing naar onze Zaanse roots.