Biologische chocolade

Biologische chocolade

Sinds dit jaar is De Euforij een certificering rijker, namelijk het BIO (SKAL)-certifcaat. Dat wil zeggen dat wij biologische producten mogen verwerken. We produceren daarom vanaf heden (ook) biologische chocolade in onze fabriek.

Het BIO (SKAL)-certificaat

Dit is bijvoorbeeld interessant voor klanten die op zoek zijn naar een business-to-business partner die biologische grondstoffen en/of halffabrikaten willen laten verwerken tot biologische chocolade. Daarnaast werken wij samen met ‘biologische’ leveranciers, zoals o.a. Tradin Organic (cacao halffabrikaten) en The Nuthouse (noten en zuidvruchten).

Rocky Road: vol bio noten!

Onze populaire Zaanse Brokkenmakers – melk of pure chocolade gevuld met hazelnoten of Rocky Road – is ontwikkeld samen met The Nuthouse. Dit oer-Amsterdamse bedrijf is gespecialiseerd in noten en zuidvruchten. Ook ontwikkelen zij regelmatig heerlijke, nieuwe producten. Samen met Dennis van The Nuthouse, stonden wij aan de wieg van de Rocky Road chocolade. We vulden de Zaanse chocolade met vier soorten biologische noten: pistachenoten, amandelen, hazelnoten en cashewnoten. Daar komen nog cranberries en mmmm mini-marshmallows bij.