De Fabriek

De Fabriek

De (grote) cacaofabrieken staan van oudsher langs ‘Chocolate River’ de Zaan. Zij exporteren het overgrote deel van hun halffabrikaten naar het buitenland, wat vervolgens weer als gereed product in de Nederlandse schappen terecht komt. 

Daar zagen wij dat het produceren vanaf cacaomassa en -boter naast een duurzame oplossing (geen CO2-uitstoot) ook een commercieel voordeel biedt: chocoladefabriek De Euforij is zo in staat de middenmarkt goed te bedienen.

Productieproces

In de chocoladefabriek staan de volgende machines voor het verwerken van (cacao)halffabrikaten naar vloeibare chocolade, of naar gereed eindproduct;

  1. smelters voor cacaoboter en -massa
  2. kogelmolen voor het vermalen van o.a. massa, boter en overige ingrediënten
  3. voorraadtank + conche (concheren is voor het verwijderen van de zuren in chocolade)
  4. verrijdbare voorraadtanks
  5. tempreermachines
  6. koellijn

Door de opzet van onze productielijn zijn wij in staat om zowel kleine als grote producties te draaien (van het vermalen van de cacaomassa, cacaoboter en overige ingrediënten tot vloeibare chocolade). Dat maakt ons zeer flexibel: zo kunnen wij op een dag twee batches van maximaal 330 kilo (per batch) produceren. Een productierun duurt circa vier uur.

Vervolgens gaat de vloeibare chocolade van de grote (opslag)tank/conche naar de kleinere  2x 200 liter opslagtanks. Hier vanuit gaat de chocolade naar de gietlijn en koeltunnel. De maximale output met de automatische gietlijn en koeltunnel is zo’n 900 repen per dag van 100 gram.

Onze insteltijden zijn korter dan bij bean-to-bar makers en ook de grotere chocolade producenten. Dit betekent dat we, buiten ons eigen merk, middelgrote producties kunnen draaien voor derden. Daar waar een bean-to-bar maker een langere doorlooptijd heeft (branden-breken- etcetera.) en gebonden is aan kleine aantallen kunnen wij daarentegen grotere volumes draaien. 

De invloed van kleinere series op onze organisatie is opmerkelijk lager dan de grote marktspelers. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0