CHOCOLADE KRUIMELTAART


Voor 8 personen

Ingrediënten:

Deeg

175g bloem

1tl bakpoeder

120g boter, in kleine blokjes

60g fijne kristalsuiker

1 eierdooier

1-2 tl koud water

Vulling

150ml slagroom

150ml melk

225g pure Zaanse chocolade (55% of 65%), in stukjes

2 eieren

Kruimellaag

2 blokken Zaanse Brokkenmakers (melk/hazelnoot), fijngehakt

Bereidingswijze:

Zeef voor het deeg, bloem en bakpoeder in een grote kom. Wrijf de boter erin en roer de suiker erdoor, Voeg dan de eierdooier en het water toe en maak er deeg van. Kneed het deeg even. Wikkel het in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol het deeg uit en bekleed de springvorm (van 23 cm doorsnee) ermee. Prik een paar gaatjes in de bodem. Bedek het deeg met bakpapier, vul de vorm met droge bonen (of rijst). Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng voor de vulling, room en melk in een steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe de chocolade erbij. Roer tot de chocolade gesmolten is. Klop de eieren en doe die bij het chocolademengsel. Roer goed en schenk de vulling in de springvorm. Bak de taart 15 minuten, haal hem uit de oven en laat hem 1 uur rusten.

Hak de Zaanse Brokkenmakers (melk/hazelnoten) fijn. Strooi het notenmengsel over de taart en snijd de taart in punten.

Geniet!