Hoe het begon…


Hoe het begon…

Vier jaar geleden kwamen we tot de ontdekking dat er – in de cacao regio bij uitstek – geen chocolade meer gemaakt werd. Een regio, waar tot de vorige eeuw, rijkelijk chocolade uit de tiental fabrieken stroomde. Wat jammer dat Verkade in 2002 de deuren van de laatste chocoladefabriek (in de streek) sloot!

Het zwarte goud

Zoveel Zaankanters (en daarbuiten) die een binding hebben met ‘het zwarte goud’. Op iedere straathoek is wel een mooi verhaal te vinden. Hoe tof zou het zijn als we dat terug zouden brengen naar de Zaan?

Een sociale chocoladefabriek met de echte smaak van vroeger

Ambitieus als we waren dachten we dat wel ‘ff’ te doen: Hollands ondernemerschap gecombineerd met een flinke dosis lef. Maar hoe moesten we dan chocolade maken?

We kwamen gelukkig al snel Jaap, chocolademaker uit Koog aan de Zaan tegen. Want echt chocolade maken was niet ons vak. Het ‘zwarte goud’ maak je van cacaobonen, of in ons geval, van cacaomassa en – boter. Geheel naar eigen recept, zodat je de echte smaak van vroeger proeft.

zoals het bedoeld is

Jaap ging aan de slag en maakte een chocolade….zoals chocolade bedoeld is! Van eerlijke (UTZ) cacao, zonder toevoegingen of smaakversterkers als vanille aroma, geen soja….je proeft het terug: puur en zacht van smaak!

Als Jaap kippenvel krijgt – dan is de chocolade goed

Wij geloven heel erg in ons product. Bij De Euforij en de Zaanse Chocolade krijg je namelijk chocolade die ambachtelijk is, met liefde gemaakt door Jaap. Want als hij bij het testen van de chocolade kippenvel krijgt, dan is het goedgekeurd. Dat noemt hij zelf het ‘fingerspitzengefühl’. 

Veel producenten maken ook de claim ‘ambachtelijk’, maar achter de schermen is er altijd wel een puntje wat – niet  – helemaal – klopt.

Het is daarom belangrijk dat ons verhaal beter en vaker verteld moet worden; zodat heel Nederland onze chocoladefabriek leert kennen!

Deel je ons verhaal?