Crowdfundactie

Crowdfundactie

'Chocoladefabriek draait door'

Onze Zaanse (Dutch) chocoladerepen worden goed verkocht aan de vele toeristen op de Zaanse Schans en Schiphol. De Zaanse chocolade is ook in de supermarktschappen te vinden. Gewaardeerd vanwege de smaak en het lokale karakter. En vergeet onze heerlijke Zaanse Brokkenmakers (Rocky Road!) niet. Ons eigen merk is daarom in staat flink te groeien.

We willen dus door blijven groeien, draaien, om het chocolade maken blijvend terug te brengen naar de Zaanstreek. Wij starten daarom met een landelijke crowdfundactie. En daarvoor hebben wij jouw steun nodig.

Even terug naar de huidige situatie: de B2B-portefeuille is inmiddels uitgebreid met bekende en minder bekende white label merken. De reacties vanuit deze markt zijn zeer positief. Onze aanpak (productie vanaf halffabrikaat) blijkt een gat in de (midden)markt te zijn: er blijkt een grote behoefte te zijn aan Nederlandse productie van chocolade. Omdat de kwaliteit zo goed is, zijn er op dit moment onderhandelingen met een aantal grote partijen die hun productie naar De Euforij gaan overhevelen. Dit betekent een enorme groei voor De Euforij. Dit heeft geresulteerd in toezeggingen van een grote speler waardoor de omzetgroei in 2019 al gehaald kan worden, met uitzicht op orders voor een groter deel van het assortiment. Dit gaat komend jaar al tot een groei van tenminste 40 tot 50% leiden met uitzicht op meer. Vooral de groeiende vraag naar gezondere, kwaliteitschocolade is een markt waar onze fabriek direct en met veel kennis in huis, op in kan spelen. 

De Euforij profiteert – met haar ervaring op het gebied van biologische, gezondere, specialiteit chocolade – van een groeiende markt. Door deze volgende stap in de groei van ons bedrijf is er aanvullend werkkapitaal nodig om voorraden aan te kunnen leggen en snel te kunnen leveren. Daarnaast zal dit tevens leiden tot een structureel hoger debiteurensaldo. De bestaande productiecapaciteit (machinepark) is ruim voldoende om de groei de komende jaren op te vangen.

Wat kun jij doen?

Om het crowdfunden tot een succes te maken, zijn er meerdere manieren om ons te steunen:

  1. investeren; ga naar Kapitaal op Maat voor de voorwaarden
  2. spread the word; vertel over onze actie en laat weten waar geïnteresseerden terecht kunnen 
  3. ons-kent-ons; vertel het verhaal over onze fabriek en Zaanse chocolade
  4. koop onze chocolade; heerlijke verwennerij voor jezelf, een geliefde of zomaar

 ‘Onze Zaanse chocolade mag net zo groot worden als de merken van weleer, maar dan met een focus op een – gezonde(re) – toekomst.’