Home Page

Chocoladefabriek De Euforij

ZAANSE CHOCOLADE - met de echte smaak van vroeger
Naar verkooppunten

Echt Zaans

Chocoladefabriek De Euforij brengt het chocolade maken terug naar de Zaanstreek. Samen met leveranciers, vaklieden, machines en ingrediënten uit de streek werken we aan een ‘machtig mooi’  product: echte Zaanse chocolade waar je blij van wordt.

We maken chocolade op basis van oude, bewezen recepturen; toen cacao nog het belangrijkste ingrediënt voor chocolade was. We verleiden zo de consument met de volle en (h)eerlijke smaak van vroeger. De chocolade wordt, vanuit een duurzaam en economisch oogpunt, gemaakt voor en door Zaankanters. Zo maken we gebruik van de hier aanwezige kennis en ervaring met cacao en chocolade.
De Zaanstreek is immers van oudsher de ‘voorraadkamer van Nederland’.

Over ons

Met liefde gemaakt

 

Met liefde gemaakt

Onze chocolademakers hebben passie voor chocolade. Senior chocolademaker Jaap heeft ruime ervaring met het maken van chocolade. En onze chocolademaakster Breth heeft een neus voor heerlijke nieuwe smaken. Zo komt het beste van jong en oud samen in onze Zaanse chocolade.

De Zaanse chocolade van De Euforij is verkrijgbaar in vier heerlijke smaken: melkchocolade, pure chocolade 55%, pure chocolade 65% en pure chocolade 80%. Gebaseerd op traditionele recepturen. En als chocolademaker Jaap bij het proeven kippenvel krijgt, is het goedgekeurd. De chocolade uit onze fabriek bevat uitsluitend de beste ingrediënten en hebben een UTZ-keurmerk.

Naar de fabriek/producten

Verkooppunten

Verkooppunten

Snoepen van onze Zaanse chocolade? De Zaanse chocoladerepen in cadeauverpakking (pronkgevels) zijn verkrijgbaar bij delicatessenwinkels, speciaalzaken en een toeristische trekpleister zoals de Zaanse Schans. Ook zijn hier de inmiddels geliefde Zaanse Brokkenmakers te koop. Melk of pure chocolade in hazelnoot of met een Rocky Road vulling.

De Zaanse chocoladerepen en Zaanse Brokkenmakers zijn ook online verkrijgbaar in onze winkel.

Naar verkooppunten

Verantwoord

Verantwoord

In de chocoladefabriek maken wij lekkere en goede chocolade met aandacht voor natuur, milieu en mens. Van de mensen die de cacao verbouwen tot de leveranciers waar De Euforij mee samenwerkt. Dat staat bij ons hoog in het vaandel.

De Euforij vindt duurzaam produceren belangrijk. Vaak krijgen wij de vraag waarom wij niet vanaf de boon produceren. Dat leggen we graag uit: langs rivier de Zaan wordt in de cacaofabrieken de basis voor chocolade gemaakt; cacaomassa, cacaoboter en cacaopoeder.  Wij pakken het productieproces vanaf de halffabricaten op. Zo minimaliseren we de uitstoot van onze fabriek en produceren wij weinig tot geen afval. De productie van chocolade in de regio wordt zo vanzelf ‘van boon tot chocolade’.

Naar verantwoord

Chocolade Rivier

Rivier van chocolade

De Zaan is van oudsher een ‘een rivier van chocolade’. Door mensen in het buitenland ook wel ‘Cocoa River’ genoemd. De historie van de streek is overgoten met cacao en chocolade. De Zaanstreek wordt niet voor niets nog steeds ‘de voorraadkast van Nederland’ genoemd.

Wereldspelers als Grootes Cacao en Chocolaad, Pette (later Boon Cacao) en uiteraard Verkade waren allemaal in deze regio gevestigd. Hun invloed op de werkgelegenheid was enorm. Andere Zaanse bedrijven zoals machinefabrieken, verpakkingsindustriën en andere toeleveranciers floreerden door de cacao- en chocoladefabrieken. Toch volgde een kentering in de Zaanse productie en handel. De leegstaande fabriekspanden langs de Zaan zijn de stille getuigen van de productie die naar het buitenland is verplaatst. De regio dreigde zijn kennis en ambacht te verliezen, met als resultaat dat geen enkel industrieel bedrijf nog chocolade produceerde. Gelukkig brengt De Euforij daar verandering in door de ambacht van het chocolade maken terug te brengen naar de Zaanstreek.

Naar historie

Actueel
  • CHOCOLADE KRUIMELTAART - Voor 8 personen Ingrediënten: Deeg 175g bloem 1tl bakpoeder 120g boter, in kleine blokjes 60g fijne kristalsuiker 1 eierdooier 1-2 tl koud water Vulling 150ml slagroom 150ml melk 225g pure Zaanse chocolade (55% of 65%), in stukjes 2 eieren Kruimellaag 2 blokken Zaanse Brokkenmakers (melk/hazelnoot), fijngehakt Bereidingswijze: Zeef voor het deeg, bloem en bakpoeder in… Lees meer

Nieuws & Blogs

 

  • Doktersrecept: een stukje chocolade! - Voor vele van ons is chocolade onweerstaanbaar lekker. Maar mooier is: het is ook nog eens púúr gezond. Hoe donkerder hoe beter. Gezonde chocolade dus? Door Drs. A. Remigius Cacao en chocolade hebben een rijke geschiedenis, die al meer dan 2600 jaar bestaat. Sinds die tijd zijn er talrijke positieve eigenschappen aan de menselijke gezondheid… Lees meer

Volg ons

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, events en blogs over Zaanse chocolade en De Euforij.